GLEVENTE Creative Commons License 2007.04.02 0 0 1861

Miért, nem bort akarnak szűrni mindkét helyen? :)))

 

Továbbra sem értem, hogy miért tartod szükségszerűségnek (vagy jónak), hogy ennyire másként művelik a szőlőt a két borvidéken. Más a helyzet a pincei munkában, hiszen másként készítik az aszúbort és száraz vörösbort, de mindkettő alapfeltétele az egészséges, teljes beérésben szüretelt szőlő. Egyes kiváló tokaji termelők a száraz és édes fehérboraik "alapanyagát" ugyanúgy állítják elő, nincs meghatározó különbség. Hogy aztán a fekvésnek, évjáratnak (és a terhelésnek köszönhetően) a botritisz megjelenik-e, az már a természet dolga. De a szőlőben elvégzett munka a száraz és édes borok tekintetében ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz.      

 

Előzmény: szaki_pali (1842)