Nemozoli Creative Commons License 2007.04.02 0 0 2646

Az mondjuk egyértelmű, hogy fel nem ismert rovart nem adunk az állatoknak!

A nünüke jól azonosítható a "kinőtt kabátjáról" meg a színéről (van pár színváltozat, de mind hasonló alkatú).

Biztonsággal adható: különböző lárvák (drótféreg - pattanóbogár lárvája, pajor - cserebogárlárva, rózsabogár-lárva), viszont ezeket is fel kell tudni ismerni, ha magad szeded!

Kifeljett rovarokból a sáskával, tücsökkel, szöcskével nem lehet nagyon mellélőni, a lényeg, hogy mondjuk növendék gekkóhoz ne adjunk be kifejlett zöld lombszöcskét pl. :-) tehát a méretre is ügyelni kell.

Bogarak közül van jópár mérgező, úgyhogy nem érdemes kísérletezgetni! Ha valaki mindenféleképpen bogarat akar adni a gekkójának, az keltethet egyszerűen a lisztkukacokból (egy idő után bebábozódnak és bogárrá alakulnak mindenféle külső behatás nélkül is, csak a bábokat kell kivenni a férgek közül, mert megeszik őket is gátlástalanul).

Nálam a madagaszkáriak élvezettel ropogtatják a liszbogarat, amikor néha adok nekik (változatosság címszó alatt).

Molylepke vagy egyéb lepkék is "élénk színfoltot" jelenthetnek a gekkók étrendjében, viszont itt is kitétel volna tudni - amit lehetetlen ellenőrizni - hogy hol járt a lepke!

Én keltettem már pl. fecskefarkú lepkét hernyóból, nos, azt odaadhattam volna a gekkóknak, de túl szép volt és elengedtem :-)

Előzmény: ligi83 (2641)