Cirfandlia Creative Commons License 2007.04.02 0 0 1857
Hát a hegyközségi borverseny megszólása után pironkodva írom le a hétvégi Pécs Vidéke Hegyközség borversenyén a Chardonnay tételem egy tized híján csúszott le az aranyról; 18,4 ponttal ezüstérmes lett. Magyarázva a bizonyítványt, a pontszám alapján a 2. legerősebb ezüst; a 84 indult fehérbor között a 18. lett; de a vert mezőnyben szerepelt pl. Wekler úr -Gyémántfürt kft- cége a fehérboraival, és a Villányi Szársomlyó kft. is. Az alapanyag a Pécs melletti Murom dűlőből származik, egy függöny művelésű szakcsoporti szőlőből, egy olyan gazdától aki példás művelést és szőlőgondozást végez; és a nagy tenyészterületű tőkéit igen szolidan ~2 kg terheli. Bizonyíték, hogy az övé lett a legjobb fehérbor amit ugyanerről a területről szedett, 2 héttel utánam, de ami jelentősen eltért az a borászati beavatkozás; ő egy illatos, elsődleges aromaképző újzélandi élesztővel új égetett kishordóban készítette a bort míg én egy -talán- konzervatívabb burgundiai élesztőtörzset használtam használt szerednyei hordóban. Őszintén megvallva nálam a savak kicsit még kilógnak a borból, az analitikája a következő;(szüret, okt 1. 21 MM fajélesztő, tápsó, ülepített must; )

                                    Chardonnay

Alkohol  %                  13,85

Cukor  g/l                    2,33

Sav      g/l                   8,56

pH                              3,17

Illó       g/l                   0,67

Szabad kén mg/l:          20

Előzmény: RAMBO (1839)