Barnebyte Creative Commons License 2007.04.02 0 0 2044

Sziasztok Brumisok!

A múlt héten végre sikerült: Megvettük az első mopedautónkat, egy Chatenet Stellát. Nagy segítségünkre volt ez a fórum, végigolvastuk a feleségemmel együtt, mielőtt döntöttünk, így -többé-kevésbbé- felkészülten állhattunk oda egy számunkra ismeretlen autótípus elé. A kicsikével azonban van némi probléma.

Először is (az előző tulaj szerint) a kicsikocsi majdnem két évig állt. Bár pöccre beindult, és hazafelé sem volt semmi probléma vele (Szigetszentmárton - Martonvásár, komppal, 45 perc), estefelé egy leállítást követően nem akart újra beindulni. Az akkumulátor totálisan lemerült. Bikázással persze azonnal beindult, de további 1-2 órás járatás után megint ugyanaz. Félek, a generátorral van némi probléma. Bár az is lehet, hogy az alacsony fordulatszám miatt a generátor nem tudja annyira tölteni a picit, mint egy nagytesónál, de azért aggodalomra ad okot.

A másik probléma vele a fék. Egyszerűen nem tudjuk leszedni a fékdobot, márpedig erősen ajánlott lenne megcsiszolni, mert biztos vagyok benne, hogy megette a rozsda. Igazából fékezni nem is, inkább lassítani lehet vele. Hosszabb útra éppen ezért nem is merek elmenni vele.

A mai napot szántam rá arra, hogy találjak egy szerelőt neki.

Eddig három műhelyben jártam, de mindenhol csak néztek bután, majd elhajtottak. A motorkerékpárokkal foglalkozó szerelők azt mondták, hogy ez dízel, és nem tudnak mit kezdeni vele, az autószerelők, meg azt mondták, hogy egy motorkerékpár, és nem foglalkoznak vele.

Egy teljes generál ráférne az autóra, de nem tudom, hol kezdjek neki, kihez fordulhatok.

Ti már jócskán benne vagytok a témában, ezért kérlek Titeket, hogy ha tudtok bármiféle támpontot adni, merre induljak, kérlek segítsetek.

Egyébként egy csoda ez az autó. Vezetni hihetetlen élmény.

A hangja az egyedüli, amivel nem tudok kibékülni, bár bízom benne, hogy a felújítás után valamennyire csökken a traktorszerű hang.

Ha bármi ötletetek van, a barnebyte@gmail.com mailcímre, vagy a jövőbeni "újak" okítása érdekében ide a fórumra írjatok.

Előre is köszönöm a segítő szándékotokat!

Azt még hozzátenném, hogy nagyban befolyásolta az autó melletti döntésünket az, hogy ilyen "közösség" alakult ki a brumiautók körül. Remélem be tudok majd illeszkedni Közétek a kicsikémmel, és persze ha segítség kell az "Első Brumitalálkozó" szervezésében, számíthattok rám.

Egy új brumis.