szaki_pali Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1828
Arra kérek mindenkit, hogy lehetőleg ne értse félre szavaimat amit most kívánok leírni!

Nekem a borversenyeken való részvétel játék. A megmérettetés csak és kizárólag arra jó, hogy a lehető legjobb forrásból megtudjam hol is áll a borászati tudásom. Két fórumra is mintát küldök. Egyik egy könnyebb megmérettetés kertbarátköri , a másik a hegyközségi. 1995 óta minden évben ott vagyok. Azt még tudni kell, hogy én a hagyományos erjesztési , borkészítési eljárással indulok a nagyok mellett, akik az irányított erjesztést használják. Szóval ezen versenyeken a kizárás és a nagyarany kivételével begyűjtöttem minden érmet, helyezést amit csak lehet.

Mindezek után kérdezem: Az általam előállított bornak minek kellene még megfelelni ahhoz, hogy a korábban leírtaknak maradéktalanul megfeleljen?
Megfordítom a dolgot és megkérdezem, azok a helyi csúcsborászok akik nemzetközi megmérettetésen sorra hozzák az aranyérmet és ott ülnek a helyi bíráló bizottságban szóval nekik nincs kellő rálátásuk tapasztalatuk stb a minőségi bortermelésben?