N e x t Creative Commons License 2007.03.29 0 0 19
A prófétai könyvekben több különböző időpontban kapott prófécia lett összegyűjtve, és ezek egyértelműen tagolva vannak. De nem a fejezet számok szerint, hanem a szövegből kiderül, hogy hol kezdődik az új kijelentés. Vannak visszatérő tipikus kifejezések, amik ezt jelzik.

A 38-es első sora egyértelművé teszi, hogy nem a 37-es folytatása, hanem egy másik, külön alkalom volt, amikor kapta:

„És lőn az Úr beszéde hozzám, mondván:”

A 38.1-tők kezdődő prófécia elvben 4 időszakban teljesedhetne be:

1. Már túl vagyunk rajta – nyilvánvalóan nem
2. Az AK előtt
3. Az AK alatti 7 éves időszakban
4. Az ezeréves királyság alatt

Az ezeréves királyság alatt biztosan nem lesznek nemzetek közötti háborúk:

Ésa.2.4 Ki ítéletet tesz a pogányok között, és bíráskodik sok nép felett; és csinálnak fegyvereikből kapákat, és dárdáikból metszőkéseket, és nép népre kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanul.

Egyetlen háborúnak tekinthető esemény lesz, mégpedig az 1000 év végén, amikor a sátán láncait leoldják, és még egyszer utoljára, fel fogja lázítani az embereket:

8. És kimegy, hogy elhitesse a föld négy szegletén lévő népeket, a Gógot és a Magógot, hogy egybegyűjtse őket háborúra, a kiknek száma, mint a tenger fövenye. 9. És feljövének a föld szélességére, és körülvevék a szentek táborát és a szeretett várost; és Istentől a mennyből tűz szálla alá, és megemészté azokat.

A Góg és Magóg nevek egyezése ellenére olyan különbségek vannak, amik egyértelművé teszik, hogy ez nem az Ezékiel 38-ban leirt esemény.

1. Ez a háború nem nemzeti alapon, azaz nem Izrael ellen lesz, hanem direktben a Jeruzsálemben lakó Krisztus és a szentek ellen. A nemzeti alapú háborút már az Ésa.2.4 is eleve kizárja.
2. Itt nem lepik el teljes mértékben a földet, Jeruzsálemet csak körülveszik. Ez egyébként teljes nonszensz is lenne, hogy bármiféle hadsereg elfoglalhatná, miközben a tejhatalmú Krisztus benne lakik.
3. Ezékielnél elsődlegesen a földrengés, majd ezt követően döghalál, záporeső, jégeső, tűz és kénkő az, ami elpusztítja a támadó sereget. A Jelenésekben viszont a Mennyből alászálló tűz. (ami után aligha marad sok hónapi temetni való)

De ha csak elolvasod a 38, 39-as fejezetet, abból is egyértelmű, hogy amikor ez történik, akkor a Krisztus, még nem jelent meg

39. „És az én szent nevemet megismertetem az én népem, Izráel között, s többé nem hagyom megfertéztetni szent nevemet; és megtudják a pogányok, hogy én, az Úr, szent vagyok Izráelben!”

Ebből egyértelműen látszik, hogy a dicsőséges Krisztus még nem érkezett meg a földre. Ha itt lenne, nem csak Izraelben, de még az egész földön sem lenne ember, aki ne Ismerné. Ráadásul a Krisztus megérkezésekor ítélkezni fog a nemzetekkel és az Izrael ellenes népek (kecskék) már be sem léphetnek az Ezeréves királyságba.

Ez az egy igevers önmagában elég bizonyíték arra, hogy az 38-39-ben leirt prófécia, mindenképpen a Krisztus megérkezése előtt fog beteljesedni.

De 39.22-29-ből is teljesen egyértelmű, hogy maga a háború megelőzi Izrael helyreállítását.

22. És megtudja Izráel háza, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, attól a naptól fogva és azután.

23. És megtudják a pogányok, hogy az ő vétke miatt vitetett fogságra Izráel háza, mivelhogy elpártolt tőlem, s én elrejtettem orczámat tőle; azért adtam őt ellenségei kezébe, és hullottak el fegyver miatt mindnyájan. 24. Az ő tisztátalanságuk s bűneik szerint cselekedtem velök, és elrejtettem orczámat tőlök. 25. Azért így szól az Úr Isten: Most már haza hozom Jákób foglyait, és megkegyelmezek Izráel egész házának, s féltő szerelemre gyulladok szent nevemért. 26. És elfelejtik gyalázatukat és minden vétköket, melylyel vétkeztek ellenem, mikor laknak földjökön bátorságosan, és őket senki sem rettegteti. 27. Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjeiről, akkor megszentelem magamat bennök sok nép szeme láttára. 28. És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtém őket földjökre, és senkit közülök többé ott nem hagyok.

Szval az egyértelműen kijelenthető, hogy a két külön Góg és Magóg nevével fémjelzett háborúról szólnak a próféciák, és az első mindenképpen a Kritsztus visszajövetele előtt fog megtörténni.

Az egyetlen kérdés, ami marad, hogy az AK ideje alatt, vagy előtt?

Ja, még a most épülő kerítésről: ha kész lesz, nem pont az lesz a következménye, hogy a zsidó lakosok végre biztonságban lesznek a terroristáktól?? Ez pont hogy teljesen beleillik az Ezékiel által leirt nyugis állapothoz vezető előzményekbe.
Előzmény: Tafkó Birgut (18)