-+Seth+- Creative Commons License 2007.03.29 0 0 26912
Olvastam itt az Octavia vs. Mazda hoszzászólásokat. Maradok a 800.000Ft értékű kinézetre 4-5 évesnek tűnő (karosszéria munka, fényezés, polír) Xedos6-omnál amiből még most is kijön az a 144 paci. Eddig 250ezer forintom ment bele szóval azt sem mondhatnám, hogy minden pénzem ráköltöm. :)

Amúgy valóban nem jók sztem sem az érvelések vagy tényleg rossz volt az árkalkulátor. Számomra az octavia egy nagyon jó gép, mindig is szerettem, szerintem az új mazdáknak sincs több karakere mint egy octáviának (agyonütés welcome). De azért emocionális! alapon én inkább mégis a mazdához húznék. Egyébként kiváló választás az octavia RS mint ahogy egy Mazda6 vagy 3 is az, de az való igaz, hogy a 3-asok dízelben 1.6-os mocikkal kaphatóak. 2.0-es jelenleg még nincs a hazai piacon.

Ha már az érveléseknél tartunk akkor számomra (ha dízel és új kocsit akarok) a Kia Ceed 2.0 dízel TX lenne az ami mindet veri ár/érték/telj/felszereltésg versenyben. 5.2 misiért kapsz egy olyan kocsit, ami legalább olyan jó mint a 3-as mazda de erősebb és olcsóbb és a TX felszerelése is kb. megegyezik a mazdáéval. Egyetlen gond az a magyar ótótartók gondolkodása, ugyanis azt hiszik, hogy a Kia egy rossz kocsi és használtan messze nem fogja olyan jól tartani az árát mint egy mazda. Ezt is nézni kell ugye.

Szóval pro és kontra, valakinek egy vadi új olasz gép a minden, nekünk meg a mazda, néha az ész néha a pénz néha meg a szív győz. :) Legjobb ha mindhárom. :)