zsebi41 Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1333

Szia!

Jól emlékszel a nagyanyáink a fahamura vizet öntöttek állni hagyták míg letisztul éutána leöntötték, és avval mostak az a hamu lúg.

Én a bubosomból kiszedett fahamut rászortam a tetvesv. földi bolhás káposztára és mind letakarodott róla utána leslagoltam. Ebből tanulva még mielőtt ellepték volna ezek a dögök körbe szórtam a földet fahamuval és nem lett a káposztámnak semmi baja!

Hogy a földet örülne e a fahamunak attól függ milyen a kémhatása ha lugos lehet, hogy nem célszerű tovább lugosítani, meg attól is függ hová mit ültetsz vannak növények amiket nem lehet lugos földben nevelni pl az áfonya.

Itt küldök egy érdekességet valahonnan leloptam csak nem tudom honnan. Ki fogom próbálni csak az érdekesség miatt de nem autógumiba mert az nagyon roda, csinál a férjem négyszögletes fa ketrecet és azt fogom egfymásra rakni.

6. Egy német kertészfórumon olvastam a hordós, vagy autógumiabroncsos krumplitermesztésről. Ki fogom próbálni.A módszer lényege a következő:
Első gumiabroncsot leteszed a földre, bele 1-2-3 vetőburit, rá földet. Ha kibújt a hajtás, temesd be földdel. Rá a második abroncsot, és töltögetni mindig, ha kb. 10 cm-s lesz a szára, újra betemetni, míg 1 m magas nem lesz a torony. Ha leszáradt a hajtás, lebontod az építményt, és tele lesz krumplival, kb 3-4 négyzetméternyi területen termelhető krumplimennyiség lesz benne. Ezt többen írták, hogy bevált.

A 6.os ponttól nem az én szüleményem, valakitől loptam, de érdekes.

Előzmény: földtúró (1330)