En csak itt figyelek es mosolygok!:-)
Lehet elfogult vagyok,de minket igazolnak a tenyek! En is inkabb a minnel regebbi modelleket szeretem.
HiFi-zek is eroteljesen, es abban is egy 1954-es vegfokot, 1959-es elofokot hasznalok. Alig latott meg szervizt, es el kell mondjam, hogy ebbol az 1959-es McIntosh erositobol volt kesobbi 1964 koruli modellem is. halkabb, es finomabb a regebbi! Egy szakerto baratom erre mindig azt mondja (jobb minosgeu anyagokkal dolgoztak meg ekkor) milyen igaza van. Ha csak a textil burkolatot nezzuk, nem azert valtottak szerintem, mert a muanyag annyira jo, hanem mert olcsobb volt...es sorolhatnam. Amerikaban mar az 50-es evek vegen megindult a fogyasztoi tarsadalom, es a sporolas, megha csak gyokereiben is.
Hammond ugyben ugyanez a helyzet, nekem a Leslie erositom egy 22H rozsdas vas, amivel semmi bajom nem volt meg, 50-es evek kozepe. Igaz nem negyvenes evek, itt most lehetne mondani, de Tehtube kolleganak hallva az orgonajat, valoban finomabb mechanika, csendesebb motor, ordas, elkepeszto hang!
Meg egyszer ki kell jelentsem: Időtálló !!!
Gyakran emlitem, hogy ezek a hangszerek meg akkor is forogni fognak amikor mi mar nem sajnos! Mi lehetett meg ennel jobban megepitve...?:-)
Szoval meg kell nezni, hallgatni egy ilyen regi joszagot mielott velemenyt mondanak, es uatanna elgondokodni, hogy miert is szolnak ilyen jol ezek, es mukodnek sokszor jobban mint a "mai-ak".
Viva Hammond!!!