Foti Creative Commons License 2007.03.28 0 0 4833
NYERT !

--(Őméltósága szobája Stokes segít öltözni.)--
Őméltósága: Van valami fogalma róla, miről szól ez a "Sivatagi dal" ?
Stokes: Cook(?) énekel egy dalfoszlányt időről-időre, amikor a munkáját végzi.
Őméltósága: És miről szól ?
Stokes: Valami a kék égről és rólad és rólam és hogy a homok megcsókolja holdfényes eget.
Őméltósága: Elég ostobán hangzik.
Stokes: Azt hiszem egy angol lordról szól, aki az arabokat vezeti a franciák ellen.
Őméltósága: Ez eléggé érthető. Nekem nem jutott sok időm a franciákra. Semmit se vigyünk túlzásba ! (Sliccét kezdi gombolni)
Stokes: Segíthetek uram ?
Őméltósága: NEM ! Ritka kétbalkezes vagyok ma este.
Stokes: Ha vehetem magamnak a bátorságot, uram, rendkívül szétszórtnak látszik ma este.
Őméltósága: Nos, Lady Lavender, tudja ...
Stokes: Igazán ?
Őméltósága: Igen. Ostobaságokat csinál.
Stokes: Mi is tudunk róla odalenn. Hajlik rá, hogy Ivyt céltáblának használja.
Őméltósága: Úgy érti, késeket dobál rá ?
Stokes: Oh, nem, uram. Főként rántottát és csokoládépudingot. Kértem a szakácsot, olyan ételt főzzön, ami nem hagy foltot.
Őméltósága: Pedig szeretheti Ivyt, ennek a boszorkánynak akarja adni az összes részvényét a Union Jack gumitársaságnál.
Stokes: Valóban így van, uram ?
Őméltósága: Szép nagy társaság !
Stokes: Igen, azt hiszem láttam hírdetni a borbélyüzletben.
Őméltósága: Nos, ez csak egy része a vállalkozásnak. Készítünk ezen kívül autógumikat, bénáknak párnát, lyukkal a közepén, és kis radirt ceruzák végére.
Stokes: És sok pénzt érnek ezek a részvények, uram ?
Őméltósága: Hát Sir Ralf Shawcross a főopponensem a tanácsban egész vagyont adna érte.
Stokes: Lady Agatha férje ?
Őméltósága: Igen, Lady Agatha férje. Mellesleg nem járt errefelé, ugye ?
Stokes: Nem, uram.
Őméltósága: Hogyha hívna, nem vagyok itthon semmi körülmények között sem !
Stokes: Természetesen.
Őméltósága: Valamely okból kést döfne belém.
Stokes: Vajon miért ?
Őméltósága: A lényeg, hogy eladná még a lelkét is ezekért a részvényekért, csakhogy kibuktasson a tanácsból.
Stokes: Azt hiszem, Ivyt figyelmeztethetjük, hogy ne adja el, uram.
Őméltósága: Hm. Nagyon kedves lány. De egyszerű. Gondolja meg, amennyit tudunk róla, lehet, hogy az apja egy vén iszákos. (Stokes arca megfagy) Kényszerítheti, hogy eladja őket.
Stokes: Óhajtja, hogy érdeklődjek a jelleme felől, uram ?
Őméltósága: Ne ! Határozottan nem ! Nem akarom, hogy bárki is tudjon erről. Főként Ivy nem. Nem lenne fair reményt kelteni benne, amikor mindent elkövetek, hogy az egészet megsemmisítsem.
Stokes: Természetesen, uram. Nem kerülhet egy szolgáló az igazgatótanácsba. Hová vezetne ez ?!

Előzmény: GLASZLO (4831)