AndreW77 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2671
Nem teljesen fogom, amit mondasz. Van egy társasház, amihez kismillió embernek van kulcsa (ilyen újságterjesztő, olyan újságterjesztő, áramleolvasó, wla szaki, t-kábel szaki, folytathatnám még). Ezeknek az embereknek a mozgásáról semmit nem tudunk (bár visszakereshető a szgépben, ahogy a kaputelefonos kapunyitások is). Valóban azt gondolod, hogy a ház bejárati kapuja az, ami megvéd Téged?
Az én elképzelésem szerint a kapu távol tartja azokat, akik nem céllal akarnak bejönni a házba (hanem mondjuk be akarnak jutni egy házba a hideg elől, firkálni akarnak egy ház falára, stb.). Ezek nyilván nem fognak kaputelefonon csöngetni, hanem arrébb mennek két házzal és simán bemennek oda (pláne, hogy jól látható helyen kamera is van a kapu előtt). A saját lakásod ajtajának a funkciója az, hogy távol tartsa az idegeneket (meg akiket nem akarsz látni).
Ettől függetlenül mindenkinek szíve-joga, hogy csak annak nyisson ajtót, akinek Ő akar. Te kizárod simán a szórólapost, én nem kapok Kika katalógust, nem feltétlen örülök, de elviselem. Ha ugyanakkor én beengedem a Cora terjesztőt, mert mondjuk érdekel, hogy jövő héttől mi van náluk akcióban, ez hadd maradjon meg jogomnak.
Előzmény: hamanokaito (2668)