Had reagáljak erre, bár nem nekem lett címezve egyetértek Szasztok véleményével ...
Kedves Szasztok! nincs jogod más személy valamely alapvető jogát korlátoznod azáltal, hogy nem engeded be a szórólaposokat.
Már elnézést !
Kinek milyen alapvető jogát is korlátozom azzal, hogy valakit akit nem ismerek és nem tartok megbízhatónak ( Pl: a magát szórólapterjesztőnek mondó emberke, aminek valóságtartalmáról egyébként nem tudok meggyőződni ) nem engedek be ?
A szórólapterjesztőnek nem alapvető joga a belépés a társasházba !!!
A lakótársaknak sem alapvető joga, hogy meggyőződésem ellenére én engedjem be a szórólapterjesztőt, azért mert nekik esetleg szórólapra van szükségük.
Eddig szerencsére csak egyszer csengetett be hozzám egy ( keveset vagyok otthon) meg is mondtan, hogy nem engedem be és kérem, hogy ilyesmivel többet ne zavarjon.
Ha bemondás alapján beengedek ( beengedünk ) akárkit, akkor akár tárva nyitva is állhat a bejárat, semmi szükség a kaputelefonra, távnyitásra stb, ...
Javaslat. Azt engeddje be mindenki, akit név szerint személyesen ismer vagy egyéb ok miatt tud az érkezéséről és várja ( pizzafutás, egyéb házhozszállítás, stb ... ) és meggyőződik róla, hogy valóban hozzá jött. Aki valakit beengedett, az a felelősséget is vállalja érte !!!
Egyébként a saját és a többiek biztonsághoz való jogát sérti ...