Superb_ Creative Commons License 2007.03.27 0 0 1822

Off: Én is jobban kedvelem egyébként a fekete-fehér filmeket, fotográfiánál változó, de úgy 50-50% körül lehet.

Ami a  technológiai fejlődést illeti szerintem azt kizárólag egy ennél erősebb emberi tulajdonság verheti keresztbe. A 60-as években úgy gondolták, hogy mostanra mindenki műanyag házakban, műanyag székekben és evőszeközökkel értékes neylonba burkoltan fogja élni boldog életét kockaházakban, ahol mindent az elektronika vezérel.

Tulajdonképpen lehetne így is, de ki a franc akar így élni?! A festészetet majd megöli a fotográfia, a rádiót és mozit a tévé stb. stb. aztán mégse, bár valóban átalakul  a technikai környezet. Sose tudhatjuk mi lesz.

On: Az animal planet tv csatornán volt egy pasas, aki elmesélte, hogyan filmeztek először egy madár szemszögéből. A legkisebb super 8-as kamerát a madár (talán egy sas vagy más nagy ragadozómadár) hátára erősítették és így automatikusan rögzítette azt a néhány percet. Félelmetes felvételek: ahogyan egy madár látja a világot és repül. Azóta ezt már megszoktuk, de akkor forradalmi volt és ez is a super 8-hoz kötődik. Csak érdekességként írtam ide le. :)

Előzmény: stabilka (1814)