Krisz1977 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 26871

Hát bizony el kell, hogy mondjam, haverom pár hónapja előállt azzal, hogy új autó kellene és tetszik neki a 3-mas mazda. Leültünk mazsolázni a net elé és az lett a vége, hogy rövid úton letett a 3-masról egy dízel Octavia RS kombi javára.

Az okok:

1. Mivel csak dízelben gondolkodott, a 3-mas 1.6-os dízelje rettentő karcsú, (persze azóta bejelentették a 2.0 dízelt...).

2. Egy full-full-fullextrás Octavia RS minimum millával olcsóbb, mint egy "fapados", alap 3-mas. (A fullextrába mindent képzeljetek bele, ami csak létezik, a xenontól a keréknyomás ellenőrön át a 6 sebességes váltóig.)

3. Átlagfogyasztás 5,8 liter, annak ellenére, hogy 170 paci + 350 Nm.

Én csak utasként ültem benne, de mondhatom, hogy felejthetetlen élmény!!!

Szóval sajnos nem kell meglepődni a Skodán, nagyon jön felfele és igen, képes lenyomni a Hondát és a 2.3 Mazdát is, méghozzá lazán. Igazából szerintem az MPS az ellenfele a Mazdánál. (A Wankeleseket most ne nézzük!)

(Valamelyik nagyobb motoros A6-os Audira mondta haverom egy legyintés kíséretében, hogy esélytelen.)

Persze ez most nem azt jelenti, hogy átpártoltam Skodáékhoz, én minden jó dolgok ellenére maradok a bütykölnivaló, törődésre éhes, pénznyelő, 16 éves mazdámnál, mert annak lelke van! :))))

Azt elárulom viszont, hogy ha új autót vehetnék, verjetek agyon, de az lehet, hogy nem Mazda lenne, hanem mindent átgondolva és főleg átszámolva egy Octavia Scout.

Előzmény: 3x (26864)