Hát, nem tudom, én sosem tartoztam azok közé a válytfülűek közé, akik szerint érezhető különbség volt a videoton és az akai hangfal hangja közt, mert a videoton az szar, de bezzeg az akai, az egész másképp szól. (Gyk. a videoton hangszórógyárát a japók hozták, és ugyanazokat a videoton hangszórókat árulták "akai" brand alatt is - persze kizárólag nyugaton.)
Ettől persze még különbségek létezhetnek - kérdés, hogy egyáltalán érzékszerveinkkel érezhetőek-e?
Minden esetre a digitális technikának van egy nagyon nagy előnye: a sokszorosíthatóság. És ha soha a közelében sem lessz a fotokémiainak, ez akkor is dószt elég lessz ahhoz, hogy kiszorítsa a régit. Ha csak azt veszed, hogy a hollywoodi globális mozipremiereket (gyűrűk ura, starwars stb) egyszerűen föllövik műholdra, a nélkül, hogy minden egyes moziba kéne csináltatni egy-egy filmkópiát darabonként kb. másfél millió forintért, akkor nem vitathatod, hogy akár tetszik, akár nem, ez lessz a jövő útja. A hagyományos fotokémiai eljárás meg visszaszorul egy szűk területre, mint ahogy a fekete vinil lemez is létezik még - de a dj-ken kívül nagyjából senki sem használja őket, és közűlük sem mindegyik.