szaki_pali
2007.03.26
|
|
0 0
1788
|
Rambo!<br>Vártam volna válaszod ezért a korábbiakhoz némi adalék. Mivel nem tudom igazából mit értesz rendberakáson, így mondom hogy mit gondolok a felvetésről:<br><br>Tehát a tőke körüljárható amennyiben a felesleges hajtásokat akarjuk kitörni. Én nem engedek meg olyan hajtást ami nem a lekötött vesszőből jön elő. Kivéve akkor ha ifjítani akarok, vagy rossz helyzetűnek ítélem a korábbi hajtást és cserélni akarom. A támrendszerhez így sem ragaszkodik jobban a vessző mintha teljesen külön állna. Még a sürűségére sem mondanék rosszat, pedig ez a fajta igazán szereti a honalj hajtásokat.<br><br>Növényvédelmi szempontból nézve adok neked igazat, mert nem szerencsés ha a lekötött vesszőkből előtőrő hajtások sűrűn állnak. Én is arra törekszem, hogy lehetőleg az egyik jobbra a másik balra álljon átfedés nélkül. Arra is törekszem , hogy a tőke feje lehetőleg a karóhoz essen a legközelebb, aztán néha ez adódik belőle mint a képen is.<br><br>Azonban szerintem inkább az a baj , hogy a tőkefejet nem sikerült a két drót közé hozni. A másik képen a segédhuzal fölöttről indul a két vessző és ott látszik, hogy alig vannak takarásban a vesszők.<br><br>Amikor nagyon ment a szőlő ára (egyes fajtáknál amik hajlamosak rendesen teremni) lehajtottak 4 szálvesszőt is. Képzeld el ott mi van.<br><br>Több száz tőke esetében elmondhatom van ilyen is meg olyan is. Gyorsan rajzoltam egy tőkét amit kifejezetten kerülök kialakítani, szerintem most is (nem sűrűn) de előfordul a szőlőmben. Az ilyet az élet hozza , a következő évben biztosan máshogy néz ki. Szela zsizny<br> ![](https://img.index.hu/imgfrm/8/0/9/4/THM_0002658094.jpg) |
|