Callie Creative Commons License 2007.03.25 0 0 679

Callie! Minden összefügg. Ez is. Ezért itt azt hiszem ez nem off. Mécs Imrének lehetősége lett volna kérni a frakciótól felmentését a frakciófegeyelem alól. Volt erre megadott időpont, nem tette. Utána meg megszavazta volna, ......

Kockáztatom, hogy kiábrándulsz belőlem........

• A "frakciófegyelem" nem írhatja felül a képviselői esküt (arra esküdnek, hogy végzik a munkájukat, lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerint;pl. részt vesznek az egyik legfontosabb szavazáson), sem az Alkotmányban biztosított titkos szavazást.
  • Tehát az SZDSZ-farkció akkori tilalma, miszerint eltiltják a frakciótagokat a szavazástól, antidemokratikus, alkotmányellenes és a képviselői esküt sértő diktátum volt. Szomorú, hogy csak 3 képviselő akadt akkor, aki nem engedett ennek a bornírt önkénynek.
  • Mécs lelkiismeretesen és bátran viselkedett akkor, amiért később megkapta a jól megérdemelt retorziót.
  • Én magam meg ezt a történetet látva fogadtam meg magamban, hogy amíg ez az SZDSZ-vezetés lesz pozícióban, aki ilyesmit képes keresztülvinni, addig többé nem szavazok rájuk. A Fidesztől vagy a többi megélhetési párttól nem volt váratlan a hasonló viselkedés - de az SZDSZ? Voltak illúzióim. Nem egyszerűen azt mondták, hogy persze, egy titkos szavazáson mindenki a lelkiismerete és tudása alapján dönt? hanem előzetes "irányvonal", eltiltás, fenyegetés, ha mégis szavazni merne valaki? Hihetetlen volt, de mégis így történt. Én akkor is azt írtam az itteni Fórumokon: "Kunczénak mennie kell." Akármilyen áldozatos, jó ember is különben. Aludt volna többet, ne fáradozott volna annyit, de ne tett volna ilyesmit.

Persze az utolsó pont kevésbé fontos, elnézést a személyes hangvételért.

Előzmény: libsike2007 (674)