gaby2 Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1882

 

 Ez viszont érdekes elképzelés!

 Vegyünk 100g rizst és 100g burgonyát. A rizs Ch tartalma 70g, a krumplié

 20-30g. főzés után a rizs CH tartalma még mindíg 70g lesz, csak a térfogata

 változik. De mivel az alapanyagokat nyersen mérjük (mivel a tápanyagtartal

 muk ilyen állapotban van meghatározva), így a térfogat nem számít. Esetleg

 nehezebb megenni. A krumpli valóban nem vesz fel vizet, mivel már alapban

 tartalmazza azt, ezért is csak 20-30g a CH tartalma. Ellenben a hús elengedi

 sütéskor a vizet, tehát 100g csirkemellnek sütés után is 20-25g a fehérje

 tartalma, csak a térfogata lesz kevesebb.

 Én az alapanyagokat mindíg nyers állapotban mérem, így pontosak az adatok.

Előzmény: athos777 (1881)