Hát megjelent! El sem hiszem!
Nekem egy nap után kissé csalódás a játék. Nagyon rákészültem a "hatalmas szabadon bejárható területekre", de azért nem is olyan hatalmas ez.
Itt trükkösen le van szabályozva a dolog: sugárzó területek, drótkerítések, és re-spawnoló ellenségek tartják a játékost egy így már nem is olyan hatalmas területen. Az újragenerálódó banditák elég idegesítőek - legalább pár órát üresen maradhatna egy-egy megtisztított terület. AZ Oblivionban nagyobb volt a szabadság filing.
Van egy olyan rossz érzésem, hogy a sok enemyvel és a vezethető járművek kihagyásával a játék időt akarták növelni a készítők. Ejnye-bejnye, hat év alatt ezt egy kicsit igényesebben is meg lehetett volna oldani. (Vezethető járművek: be voltak igérve, gondolom innen is sokan emlékeznek a fehér Lada Nivás screenekre.)
Még az elején vagyok, most megyek le Mole csatornájába, az eddigi fegyverekkel elég nehéz a game. Távolról elég nehéz offolni az ellenségeket, egyelőre a shotgunnal közel lopózás jobban működik - távolról az AK-val túl sok skuló elmegy egy-egy emberre. Kár hogy hasra vágódni nem lehet a pontosabb célzás érdekében, érthetetlen hogy ezt miért hagyták ki.
AI nem rossz, elég jól helyezkednek, jobbnak érződik mint a Half Life 2.
Hangulat nagyon ott van, különbözőek az épületek, eddig nem éreztem hogy panelekből, ismétlődő elemekből építették a mapot - ilyen szempontból jobb az Obliviontól.
DX8-al jól megy, A64 3500+ / 1G RAM / X1650XT konfigon. DX9-el nehézkes, lehet hogy nem Ati-ra optimalizálták a motort. Pályák elején viszonylag sokat tölt, igazából 2 gigát szeretne ez a játék.
Bugok: egy állásmentés visszatölthetetlenre sikerült, érdemes több savegamét használni.
Keymap: nem jelzi ha ugyanarra a billentyűre több funkciót állít be a játékos. Elsőre sikerült a *-ra tennem a használ funkciót, ami alapból időgyorsítás... Aztán nem vágtam miért is halok éhen. :) Gagyibb programok is szólnak ilyenekért, hat év alatt megoldhatták volna.