Sziasztok!
Szeretek horgaszni, es a halat is szeretem, ugyhogy meg szeretnelek benneteket
lepni egy egyszeru sullo/csuka recepttel. Eleg egyszeru, bocs ha sokan mar ismerik.
Hoazzavalok:
- 1 db min 80dkg-os sullo, vagy csuka
- 1 fej voroshagyma felkarikara szelve
- 15 dkg szalonna kis rudakra szelve
- 2 tk Delikat
- 1 tk Bors
- 3 ek olivaolaj
1. Az allatot kibelezzuk megmossuk beirdaljuk 1 cm es kozonkent.
2. Ratesszuk egy akkora alufoliara, amelybe teljesen be tudjuk csomagolni.
3. Az irdalasba valtva voroshagymafelkarikakat, es szalonnarudakat sullyesztunk.
4. A hasuregbe szalonnarudakat es hagymafelkarikakat teszunk.
5. Megszorjuk a hasureget, es a ket oldalat delikattal, borssal
6. Belecsavarjuk az alufoliaba, a vegeit felhajtva lezarjuk
7. Mar forro sutoben 35 percig sutjuk.
8. A sutoben kibontjuk az alufoliat, es engedjuk kicsit pirulni
Sult burgonyaval, vagy burgonyapurevel talaljuk.
Erdemes sullovel is csukaval is koprobalni az azonos eljarastol fuggetlenul
teljesen mas az ize.