Atay Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1117

Sziasztok!

 

Szeretek horgaszni, es a halat is szeretem, ugyhogy meg szeretnelek benneteket

lepni egy egyszeru sullo/csuka recepttel. Eleg egyszeru, bocs ha sokan mar ismerik.

 

Hoazzavalok:

- 1 db min 80dkg-os sullo, vagy csuka

- 1 fej voroshagyma felkarikara szelve

- 15 dkg szalonna kis rudakra szelve

- 2 tk Delikat

- 1 tk Bors

- 3 ek olivaolaj

 

1. Az allatot kibelezzuk megmossuk beirdaljuk 1 cm es kozonkent.

2. Ratesszuk egy akkora alufoliara, amelybe teljesen be tudjuk csomagolni.

3. Az irdalasba valtva voroshagymafelkarikakat, es szalonnarudakat sullyesztunk.

4. A hasuregbe szalonnarudakat es hagymafelkarikakat teszunk.

5. Megszorjuk a hasureget, es a ket oldalat delikattal, borssal

6. Belecsavarjuk az alufoliaba, a vegeit felhajtva lezarjuk

7. Mar forro sutoben 35 percig sutjuk.

8. A sutoben kibontjuk az alufoliat, es engedjuk kicsit pirulni

 

Sult burgonyaval, vagy burgonyapurevel talaljuk.

 

Erdemes sullovel is csukaval is koprobalni az azonos eljarastol fuggetlenul

teljesen mas az ize.