zsebi41 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1325

Szia!

 

Minden évben én nevelem a paradicsomjaim de mindig veszek 2 tő korai virágzó palántát a piacon azon kb. 2 héttel korábban van mint nekem.

 

Alapvetően 3 fajtám van a felhasználás módja szerint  a koktél  ebből van sárga lopótök fazonú és piros ribizli .

 

Az aszalni és salátának való: Harz-F1, San Marzanó, Bona ,Escort, Rio Figó, Unó

 

 

Befőző: Marmande,  Koráll,  San-Pierre,  Kecskeméti 262, Ace

 

Ja és a Lugas F-1

 

Az F-1-eseket természetesen magboltban veszem, a többit  saját magról ültetem.

 

Az idei adag már szét van egyesével pohárba ültetve és szépen növöget, már alig várom a jó időt, hogy nappalra a szabadba legyenek. Kb 80 db. van poharakban és kb. u.a. egy ládában azt szoktam elajándékozni a szomszédaimnak.

 

 

Mikor télvégén megláttak a kerben már kérdezték, hogy lesz paradicsom?

 

 

Mielőtt kiültetem a szabadföldbe a palántákat előtte való nap friss hígított  /feles/ tejjel permetezem meg, ez védi meg a vírus fertőzéstől.

 

A tartós tej nem jó erre a célra itt a tejsav baktériumnak van védő szerepe.

 

Picit csúnya lesz tőle mert egy fehérbevonat rászárad de az elmúlik, de ha virusos lesz az nagyobb baj.

Előzmény: kiseg (1322)