Szia!
Minden évben én nevelem a paradicsomjaim de mindig veszek 2 tő korai virágzó palántát a piacon azon kb. 2 héttel korábban van mint nekem.
Alapvetően 3 fajtám van a felhasználás módja szerint a koktél ebből van sárga lopótök fazonú és piros ribizli .
Az aszalni és salátának való: Harz-F1, San Marzanó, Bona ,Escort, Rio Figó, Unó
Befőző: Marmande, Koráll, San-Pierre, Kecskeméti 262, Ace
Ja és a Lugas F-1
Az F-1-eseket természetesen magboltban veszem, a többit saját magról ültetem.
Az idei adag már szét van egyesével pohárba ültetve és szépen növöget, már alig várom a jó időt, hogy nappalra a szabadba legyenek. Kb 80 db. van poharakban és kb. u.a. egy ládában azt szoktam elajándékozni a szomszédaimnak.
Mikor télvégén megláttak a kerben már kérdezték, hogy lesz paradicsom?
Mielőtt kiültetem a szabadföldbe a palántákat előtte való nap friss hígított /feles/ tejjel permetezem meg, ez védi meg a vírus fertőzéstől.
A tartós tej nem jó erre a célra itt a tejsav baktériumnak van védő szerepe.
Picit csúnya lesz tőle mert egy fehérbevonat rászárad de az elmúlik, de ha virusos lesz az nagyobb baj.