mokus5 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 359
Sziasztok liberálisok!
Magyarázzatok el nekem valamit, mint olyannak aki eddig legtöbbször az SzDSz-re szavazott, de most nem fog többet (valószínűleg), pedig elég liberális gondolkodású vagyok.
Áruljátok el, mi a liberális a mostani minisztériumok programjában, hiszen csak ebből lehet lemérni, hogy mennyire valóságos a liberális gondolkodás a pártban. Vegyük az egészségügyet, nem a sokat szidott 300Ft-ot kérem számon, az ilyen szempontból mindegy. De mennyire liberális megoldás a mostani kórház átszervezések levezénylése? 1 vízfej eldöntötte, hogy mi legyen, és azt tűzön vízen átveri. Ez igen csak nem liberális hozzáállás. Az nem segít, hogy 1 v több biztosító lesz, mert akkor sem dönthetsz, hogy hol akarsz gyógyulni, a betegnek/vevő szinte nincs beleszólása a dolgaiba. Kapja nem kapja nincsen más. Választhat, megy a kijelölt korházba, vagy fizet mint a katonatiszt, vagy felfordul otthon. Nem az lenne a liberális megoldás, hogy a Tb. megmondja, hogy 1 gyógykezelésért mennyit fizet, én meg megkeresem azt a korházat, ahol ebből a pénzből a legjobbat hozzák ki. megnézem a gyógyulási statisztikákat, utána érdeklődők stb. Ha jobb szolgáltatást akarok és megtehetem, akkor kötök kiegészítő biztosítást, vagy fizetem a többlet költségeket. Így ki fognak alakulni évek alatt a jó, és a rossz korházak egészséges kiválasztódás útján, és nem az ami most lesz. Most csak az lesz, hogy lesznek a jobb-rosszabb nagy köz hodályok, és az elit magán korházak köztes nincs. Bravó.
Lenne gondolatom az un. öngondoskodásról, de nincs időm kifejteni most, talán majd máskor.