Üdv Mindenkinek!
Most írok először erre a fórumra. Történetemet megpróbálom röviden összefoglalni. 8 évvel ezelőttig semmilyen egészségügyi problémám nem volt. Ekkor megműtöttek epekőre. /A műtét előtt hónapokig kínlódtam, rengeteg éjszakai rosszulléttel. A műtét azért húzódott, mert nem sokkal előtte szültem./ Az epehólyag eltávolítása egy időre megnyugvást hozott. Kb. egy év elteltével azonban kezdődtek emésztési problémáim. Ezt aztán évekig húztam. Gyógyteák, csodaszerek, diéták. Közben rengeteg gyomor- és hasfájás, hasmenés, éjszakai rosszullétek hidegrázással stb. Persze eleinte csak ritkán jelentkeztek a tünetek, majd az évek alatt egyre gyakoribbá és elviselhetetlenebbé váltak. Végül tavaly tavasszal kórházba kerültem. Itt tükrözés után refluxot diagnosztizáltak és kaptam gyógyszert. Állapotom azonban nem akart igazán javulni. Most azonban úgy döntöttem, hogy a végére járok. További kivizsgálások a következőket állapították meg:
- Post-cholecystectomiás syndroma /epeműtétet követő szindróma/
- IBS
- Maldigestio
- IGT
Ez utóbbi kettő azt jelenti, hogy a hasnyálmirigyem nem működik megfelelően. Egyrészt nem termel emésztőenzimet, ezt most tablettázva kapom. Másrészt szintén a hasnyálmirigy nem megfelelő működése miatt magas lett a terheléses vércukrom, tehát cukormentes diétát kell tartanom.
Kérdezném a fórumozóktól:
Jár-e vki hasonló cipőben? Mitől alakulhatott ki ez a hasnyálmirigy probléma? /Én is sok helyen azt olvastam, hogy ezt az alkohol okozza. De én nem iszom!!!/
Visszafordítható lehet ez az állapot?
Most vannak jobb és rosszabb időszakaim. Az bosszant, hogy ha rosszul vagyok /ált. éjjel/, nem tudom mihez kötni. Odafigyelek az étkezésre és az életmódbeli tanácsokra is, de hiába.
35 éves vagyok, és vannak időszakok, amikor a rosszullétektől tiszta depis leszek. Pedig dolgozni kell, meg ott a család!
Remélem vki válaszol, ír vmi bíztatót!
Köszönöm! És jó egészséget mindenkinek!