takiz Creative Commons License 2007.03.19 0 0 3409

Szia Eke!

Erre hosszan válaszoltam - aztán félre nyomtam és elveszett... igy nem irom le ujra, de a lényege az volt, hogy a beírásaidból valahogy nem érzem, hogy te tényleg a vita kirobbanásának elsőpercétől aktivan résztvettél volna az egészben... csak nem-nem-nem.... semmi kompromisszum készség - pár már megint tettél egy-két teljesen helyén való megjegyzést is. (Bár a probléma alapját nem az képezi, hogy a gazdákkal megtudjuk-e beszélni azt, hogy átmehetünk a földjükön, engem ennél sokkal jobban izgat, hogy igazoltatásnál hogyan magyarázom el a rendőrnek, hogy miért nem tudom leműszakoztatni a quadomat akárhogyan is akarom... stb... stb... stb... persze tudom - akkor ne vegyem meg... persze és én vagyok a hülye.... ugye...) Kitértem arra is hosszan, hogy te és én és még nagyon sokan tudjuk, hogy a közutjaink nagyrészén 90km/h a max. megengedett haladási sebesség és te és én (elnézést ha te nem...) és még jópáran mégis ennél többel is szoktunk NÉHA menni - és tudom, hogy szerinted én és az a jópár ember törvényt és szentséget nem tisztelő aljas bűnössé lép elő... (legalább anyira mint a másik szabálysértő... - bár én úgyérzem, hogy te jobban súlyoznád a másik tábort.... de miért is?). És nem tom, hogy arról hallodtál-e, hogy ez az aljas törvénytszegők táborának egyik kívánsága már-már törvényalkotási útra lépett ugyanis áprilisban terjesztik elő pl. azt a törvény javaslatot, ami bizonyos utakon a megengedettnél magasabb tempót fognak megengedni... - persze itt se lehet visszamenőleg a gyorshajtási bírságokat visszaigényelni... persze ettől még a tegnap 140-nel száguldó és véletlen (tom, gyorsan ment az állat...) balesetet szenvedő autóst te (és még sokan mások) aljas gyilkosnak (remélem, hogy nem...) neveznétek, ezzel szemben ma amikor a felemelték ugyanezen útszakaszon a sebesség határt 140-re és egy másik autós véletlen garambolozva valakivel - annak halálát okozva már csak vétlen belesetről beszélsz... Remélem nem rágsz be a személyeskedő hangnem - csak, hogy igy hátha jobban átéled és talán megérted, hogy a tövények betűjéhez szószerint ragaszkodás nem biztos hogy azt jelenti, hogy igazad van - max. annyit, hogy a törvény betűit betartottad. És? Ezzel több leszel annál aki nem tartja be? Mondjak erre is egy rakás ellenpéldát vagy képes vagy saját magadtól is ilyen agyafurt szituációs játékba bonyolódni és kitalálni egy-kettőt?? Menni fog? Ne mond, azt, hogy nem - mert akkor ezentúl inkább nem is reagálok a beírásaidra...

Szóval kérnék tőled egy kis rugalmasságot... nem nagyot csak épp annyit, hogy meglásd a quadosban az embert és a természetet lábbal tiporóban az állatot. Ennyi.

Nem több és nem kevesebb... Azt látom, hogy az álatot már mindketten látjuk... most koncentráljunk egy kicsit az emberre... ;-)

Előzmény: eke (3402)