libsike2006 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 473
Látod Pista, te tényleg kötekedni akarsz velem, amíg veled szemben én beszélgetek veled. :-) De bánja kánya. Nagyon nehezet kérdeztél. Mint írtam, nálam az első helyen évtizedek óta Demszky álla, minek elég sok oka van, van benne személyes, politikai vegyesen. A második helyre az SZDSZ szempopntjából Hornt teszem, mert ő az SZDSZ szürke napszámosa, aki szerintem a legtöbb munkát vette a nyakába és azokat viszi is szorgalmasan lelkesen. Azt hiszem Kunczét rögtön utánuk tudnám berakni. Humora verhetewtlen, a beszédei zseniálisak, kompromisszum készségével és inteligenciájával nagyon sok szavazatot hozott nekünk, nem véletlen, hogy őt el is ismerik még ellenfeleink is, és tartott tőle, szoci és fidesznyik egyaránt. Viszont utánuk már nem nagyon tudnék sorrendet felállítani. Nagyon nem. Magyar Bálintot kedvelem és tisztelem multja miatt. Tisztelem és sokra tartom minisztersége okán, mert a hatalmas ellenszélben is tudott maradandót alkotni, talán a legfontosabb reformokat a váltás óta ő vitte végbe az országban. Most amit Sándor Klárival összeállítottak tanulmányukban például zseniális anyag szerintem. Na és az ő felesége a Róza tündér. :-) Pető érdekes figura. Egyenes ember, de nagyon elméleti politikus, aki ezért inkább szürkébb a háttérben, ami nem bűne, egyszerűen ilyen. De itt beszélhetnék még az Ikvayról is, akit nagyon kedvelek és akiben Demszky utódját remélem látni, aki a frakció élén keményen dolgozik, jóval többet, mint amennyi eredetileg a dolga lenne, budapesti szervezésben is kiemelkedő érdemei vannak, sok jó dolgot indított el mostanában, ha sikerül Budapesten megerősíteni magunkat, abban nagy érdemei lesznek. De ugyanebben a kategóriában szólnék én John Emeséről, aki az UG-t rendesen meg tudta erősíteni elnöksége idején, növekedett az elfogadottsága is alatta, ma pedig a váéros oktatás politikájában képviseli a reformokat, nagyon jó dolgokat indítva el. Ugyanebbe a kategóriába méltatnám Fodor Gábort is, aki elméleti és ideológiai kérdésekben talán a legjobbak egyike a pártban, de rá is részben igaz, amit Petőre írtam, hogy a pragmatikusabb dolgokból kivonja magát. Sok SZDSZ politikus mellett tudok pozitív érveket leírni. Sőt! Azt hiszem alig egy kettő van , akikről negatívabb a véleményem. És , hogy egy politikusunkat miként értékelem, annak nem sok köze van ahhoz, hogy az adott politikus például a mostani BELSŐ kampányban kit támogat vagy kit nem. Amikor ezeket a sorokat leírom neked, sorba ugranak be például a Fodor táborban található barátaim, akiket szeretek és tisztelek, például Szentiványi. Ez a párt a sokszinűsége miatt tud erős lenni, és egyformán szükségesek a "fodoristák" és "kókisták" benne. Ezért is tartanám hatalmas hibának, ha az elnökválasztást háborúvá alakítanánk át.
Előzmény: Libera nos, Domine! (465)