dekoninck:
Hali! Csak a hangos kipufogok ellen erzett ellenszenvedhez szeretnek egy kis sztorit hozzafuzni.
Mindenek elott szeretnem tisztazni, hogy en is halk kipufogok hive vagyok - minden gepjarmuvomon gyari, fojtott cso van. Ellenben teny, hogy a motoron alapban hangosabb mint az auton.
Szoval nem regiben terepjaroval mentem le a szuleimhez... Termeszetes csak terkepezett foldutakat hasznaltam... az egyik reszen ket biciklist eloztem teljesen szabalyosan es max. 30-cal. Csak akkor tudatosult benne, hogy ezek nem is tudnak rolam, amikor az egyik cajgas teljesen varatlanul elemkanyarodott... - szerencsere csak a tukorral kaptam el... de majdnem kaptam egy szivinfarktust... :-) Szoval a hangosabb csoveknek is meg vannak hidd el az elonyei. (Most nem azt mondtam - mint, ahogy eken kivul itt senki mas sem... - hogy a termeszetvedelmi teruletek dallamahoz kell ezzel hozzajarulni.... :-)
Masik: jelenleg 2,5 milio felett nem kapni olyan endurot amit utosnek lehet nevezni. Tehat 4 misi az egy ici-picit tulzas... :-) Az endurosok nagy resze 1,5misinel olcsobb jarmuveket hasznalnak.
A hivatalos termeszetvedok jelenleg a motoros termeszetjarok karosito hatasaval egyenertekunek sot nehol nagyobbnak tartjak a termeszetben lovaglok termeszetkarosito hatasat - gondolom itt sem a kibocsajtott karos anyagokat vettek alapul... :-)