Az a 9 sáv meglehetősen fontos része a dolognak. Ugyanis ideológiát is hordozott. Meg is magyarázták, miért van 5 vörös sáv. Persze a "történelmi" (valójában nem is olyan rég "szabványosított" 4+4 sávos zászló is "meg lett magyarázva", csak épp kissé más eszmékkel...
A "békés megemlékezés" fogalma is más ezek szerint kettőnknél. Nálam a békésbe nem fér bele, hogy valakinek az elkergetését emlegetni, a megemlékezésbe meg a jövőbeni dolgokkal való fenyegetőzés nem illik.
Én másképp fogalmaznék a példátlan eseményekkel kapcsolatban is. Szerintem meg ezek kizárólag ennek az ellenzéknek az ellenzékben létét kisérik. (És a Pintér féle miniszterséget megelőző robbantások? Azt se felejtsük el szerintem!) A hazugságpolitika emlegetése Orbán részéről legalább olyan arcátlan hazugság, mint amit ő maga ró fel az ellenfelének. Ugyanis ő maga is pont ugyanezt tette éveken át, választásról-választásra, és teszi most is minden alkalommal, épp tegnap is. Meg kell mondanom, Orbán még akkor is dobogós helyen lenne a hazugságokban, ha az elmúlt 60 év összes magyar pártvezérét néznénk is. Mind mennyiségét, mind súlyát tekintve a hazugságoknak.
Ezzel együtt, hogy a helyzet kialakulásában kb. felesben hibáztatom a két oldalt, az a véleményem, nem azt kellene vizsgálni, hogy ki miben hibás, hanem hogy mit nem kellene, és mit kellene tenni a jövőben. Mert abban talán hamarabb egyetértésre lehetne jutni. Persze csak akkor, ha nem a hatalom, nem a lopás-lenyúlás lehetősége, hanem az ország java lenne mindekinek szem előtt. De Orbánról már csak a politikailag vakok előtt nem világos, hogy mi hajtja. Éppúgy, mint ahogy Gyurcsány tehetetlensége is világos kell legyen szerintem mindenkinek, aki lát. Impotens kormány, féktelenül hatalomvágyó gátlástalan ellenzék, család- és barátságrontó, árokásó politikai hangulat: nagyon rossz a prognózis...