Hát ez az! Szerintem is nagyon húzós lesz. És én már leginkább arra hajlok, hogy Siwát hagyjuk ki. Bár valamivel kevesebb az út, mint egy nap, de így is elég hosszú. Reggel 8-kor indul egy busz Marsa Matruhba (5 óra), majd onnan 13.30-kor egy másik Szívába (3-4 óra). Tehát kb. du 5-re ott lehetünk. Szíváról rosszat még nem hallottam, a béke és a nyugalom egyiptomi szigete, pálmafákkal, hideg-meleg vizű forrásokkal, homoksivataggal és ókori/középkori műemlékekkel megspékelve.
A másik verzió Bahariyya oázis lenne, az csak 5 órás út Kairóból. Egyre szimpatikusabb, szinte alig lehet róla olvasni (ami azt jelenti, hogy még Szívánál is kevesebben ismerik). Pedig ott is vannak érdekes dolgok (természeti és kulturális látnivalók egyaránt).
Oázisként még Fajjúm jöhetne szóba, de az csak akkor, ha nem lenne más oázis az országban...:-)
Alexandriában voltál Kom-El-Sufaga katakombában? A LP-et lapozva az izgisnek tűnik.
Így már értem Hurgadhat.
Ehhez képest ma elkezdtem agyalni a kérdéseden, valamint azon, hogy mi lenne, ha Luxorból a délutáni busszal Sharmba mennénk. Kicsit hosszú az út (14 óra), de másnap reggel ott lennénk. Meg aztán Kelet-Törökországban ennél hosszabbakat is ültünk buszban.:)