Árpi Creative Commons License 2007.03.16 0 0 2942
Annak idején Demszkyék nem tojással mentek ki a Petőfi szoborhoz. A kérdés csak az, hogy kiknek a szellemi örökösei vitték oda a tojást. Demszkyéké, vagy azoké, akik annak idején Demszkyéket vitették el onnan (vagy gyűjtötték be az ünnep előtti napokban) 20-25 évvel ezelőtt?
Szégyen és gyalázat, hogy nem elég, hogy vannak, akik ünneplés helyett tüntetnek, de még a magát az ország vezető erejének tekintő párt is melléjük áll inkább, mint a méltóságteljes ünneplés mellé.
OK, nem tekintik jó polgármesternek Demszkyt. Joguk van hozzá. Nem ők választották, hanem a többség. Én sem örültem, amikor TMA lett Érd polgármestere. De mivel a választási matematika szerint ő kellett legyen a város polgármestere, annak tekintem én is, én nem tojások célpontjának. Többek között azért is, metr amíg abban a székben ül, addig ő a VÁROS képviselője. És aki őt akkor, amikor a várost képviseli, megdobálja, az nem csak a személyét, hanem a várost is megszégyeníti ezzel. (És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy magamnak is tartozok annyival, hogy nem vonulok ki primitív bunkóként tojást dobálni az utcára.)

Annak viszont örülök, hogy "csak ennyire tellett". Ez a balhé is több volt, mint amit jó érzésű ember könnyen tud venni, még jó, hogy nem lett nagyobb.
Előzmény: Törölt nick (2933)