A tárgyalás előtt bizonyítási indítvány gyanánt benyújtottam 15 oldal anyagot (amit a bíró át is nézett, mert áláhúzgált benne néhány részt), de vittem be még néhány újabbat is. Az egyik papírra ráírtam a DISZI elnökének a nevét és a telefonszámát. Ezt a bíró észrevette, és elárulta, hogy Ő is beszélt vele telefonon, sőt még a tárgyalásra is el akarta hívni, de éppen nem ért rá. Mivel előzetesen nem kértem szakértő kirendelését, csak most, az első tárgyalás után lehet majd hivatalosan idézni. A szakértő azért szükséges, mert a műszaki kérdésekben kell állástfoglalni, pl. a gyújtásrendszer, tömeg, stb. Az iratanyagot a szakértőnek is elküldik, szerintem nem vonhat le más következtetést a hatályos jogszabályokból, mint mi.
Szerintem, ha a bíró úgy gondolná, hogy a mopedautók nem lehetnek segédmotoros kerékpárok, simán lezárta volna az ügyet, mert úgy érzem nem akar feleslegesen semmit kifizettetni velem. Ugyan ezt az igazságügyi szakértőt akartam megbízni korábban, de akkor kb. 500e Ft-ra saccolta egy komoly tanulmány elkészítését. A bíróságnak viszont csak 1800 Ft-ot számlázhat óránként.
Amit viszont elfelejtettem megkérdezni, pedig nagyon fontos, nekem kell bebizonyítani azt, hogy a járművem segédmotor, vagy a KF-nek, hogy személygépkocsi.