Szóval a minap azon agyaltam, hogy mi a cikibb: visszavonulni, vagy folytatni mindent és kiadni egy közepes szintű anyagot. Ráadásul ha már egyszer a nagyközönség előtt jelenti be, hogy folytatja a Megadeth, akkor bizony valami baromi jó anyagot kell kiadni ahhoz, hogy ne legyen belőle egy irtó nagy pofáraesés.
Engem valahol kezd fárasztani az, hogy a RISK óta mindig leteszik a főesküt, hogy most aztán tényleg, meg ilyen, meg olyan jó lesz az új album, de valahogy sosem akar ez összejönni. A System valóban jó album, de én személy szerint 20-25 év zenélés után már egy kicsit többet vártam volna (ha összehoznának legalább technikailag egy olyan anyagot, mint a Dream Theater: Train of Thought, én lennék a legboldogabb).
És mégvalami: RIP-féle zúzós albummal azért sem fogunk már találkozni, mert Mustaine nem fogja beáldozni a várható lemezeladásokat azért, hogy egy bizonyos rétegnek tetszen az album. Ez ma már sajnos nem divat. A mai trend az, hogy lehetőleg minél több réteg találja meg a saját kedvelt Megadeth-stílusát, még ha csak 1-2 szám erejéig is. Ennek a "mindenkinek tetszeni akarok dolog" stílusnak ez az óriási hátulütője. Olyan ez, mint a téli-nyári gumi az autón: igazából egyikre se jó.
És azért arról se feledkezzünk meg, hogy ez már nem az a fiatalokból álló, bizonyítani akaró csapat, hanem az, aki már csak az egykori sikereiből él. Nekem a csapat egyetlen szimpatikus tagja egyelőre az új bőgős, na az tényleg profin nyomja.