Sziasztok!
Tegnap előtt találtam erre a fórumra azóta visszaolvastam kb. 600 hozzászólást és sok érdekes, hasznos infót találtam. Én 2005. májusától gyarapítom a Lacetti-s tábort egy 5 ajtós 1.4-es fekete Elite Cool –al és per pillanat 26 évesen Újpesten tengetem napjaimat. Hogy őszinte legyek nagyon sokat gondolkoztam, hogy bele merjek-e vágni ebbe a típusba, mert eléggé megoszló véleményeket hallottam róla, de viszont felszereltségben meg árban nem volt ellenfele és még tetszett is a kicsike. Úgyhogy döntöttem és megrendeltem, amit a közel két év elteltével se bántam meg, mert nagyon szeretem, és elégedett vagyok vele. Persze vannak jobb autók, de azoknak az ára hááááát nem az én pénztárcámhoz lettek igazítva. Most jöjjön egy kis szerviz tapasztalat. 5000 km-nél voltam olaj cserén a Dráva utcai kis szervizben ami ~11 e Ft volt. Utána már sajnos többször kellet szervizbe vinnem a drágát. A következő kb. 6 hónapos korában volt, mert egy kedves teherautós a bal hátulját végighúzta (városban parkoltam) elég csúnyán, persze se telefonszám se betétlap. Irány a Fóti úti szerviz, ahol közölték velem, hogy cserélni kell a sárvédő ívet. Mindent ők intéztek (pl.: casco, javítás, fényezés stb.) úgy ahogy a nagykönyvben van. Nagyon szépen megjavították az autót, semmit nem lehet rajta látni. Szóval parádés munkát végeztek volna, ha az első és hátsó szélvédőben nem lett volna pár darab fémfröccs a hegesztések után. A szélvédőket természetesen szó nélkül és térítésmentesen kicserélték nagy elnézéseket kéregetve. Ezután jött, hogy a csomagtér ajtaját rosszul rakták össze és az ablakmosó csöve eltört, amit szintén kicseréltek. Egy éves korában eljött az első kötelező szerviz kb. 14600 km-nél amit szintén a Dráva utcai kis szervizben csináltattam ami ~22 e Ft volt szűrőkkel, olajjal, munkadíjjal egyben és helyben megvárhattam. Kb. 25 perc alatt lett kész + láttam, hogy valóban kicserélik-e a kiszámlázott dolgokat. Az 1. kötelező után 2-3 hónappal 3 probléma ütötte fel a fejét. A jobb hátsó lámpaburán az irányjelző fehér burája vízszintesen berepedezett, a jobb első ajtó ablaka 3 helyen (függőlegesen végig) karcos lett, és a bal első ajtó kárpitja elvált a tetején az ablaknál egy 1 cm-es darabon. Felhívtam a Dráva utcai szervizt és elmondtam a problémákat, azt mondták, hogy megrendelik a cuccokat, és majd hívnak. 1 hét múlva vissza hívtak, hogy megjöttek az alkatrészek, mikor tudok menni, hogy kicseréljék. A dolgok cseréjét végignéztem és közben a szervizvezetővel beszélgettem, aki többek között elnézést kért a kellemetlenségekért. Az első ablakkal együtt a porfogót is kicserélték. Természetesen 1 Ft-ot sem fizettem a mutatványért. A sárga lámpás betegség nálam is jelentkezett 2 hete. A szervizes azt mondta, hogy a hibakód szerint gyújtáskimaradás történt, aminek a tél + városi közlekedés és a jó minőségű benzin lehet az oka, ami miatt a szelepek kicsit bekormolódnak. Azt tanácsolta, hogy menjek fel a pályára és 10-15 km-es szakaszon, kergessem meg 4.-be 150-el és az meg fogja szüntetni a hibát, ha mégse menjek vissza, és majd kitisztítják valamilyen folyadékkal. A pályás autózás óta „nincs” sárgalámpa. Bízok benne, hogy nem kell majd szelepeket cserélni. Egy ideje nyikorog a vezetőülés, de pár napja különösen rákezdett (pedig szerintem 90 kg bírnia kéne). És végül megint lesz egy utam a Fóti úti szervibe, mert kb. egy hete a szomszéd házról ráesett egy cserép az autó tetejére, amiből még úgy néz ki, hogy bírósági per is lesz, mert a ház (önkormányzati) biztosítása az ilyen károkra nem terjed ki. Most ~27 e km van a Lacsiban úgyhogy, közeleg a következő kötelező szerviz is. Tegnap én is kivettem a légszűrőtől azt a bizonyos szűkítőt. Kicsi változás mintha már jelentkezett volna, de kíváncsian várom a továbbiakat. A fogyasztása 8-10 között mozog.
Most jönne egy kérdés. Valakinek van SPIREX a Lacsijában? Ha van milyen változást hozott a gépsárkányban? Sajna Lacsis tapasztalatot nem hallottam. Ismerőseim körében más autókon bevált.
Na ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de ez közel két év tapasztalata, úgyhogy most ennyi és elnézést a helyesírási hibákért.
A Lacetti legyen veletek. ;)
Üdv.: Hali