Szőke M. Árpád könyvét én is olvastam, szerintem is érdekes.
"... a 30-as szélességi körrel 47 fokos szöget zár be, és megközelítő pontossággal a nyugati 30. hosszúsági kör és az északi 30. szélességi kör kereszteződésénél éri el azt a helyet, ahol Atlantisz szigete lehetett."
Igen. Namost egy érdekesség ugye van, mégpedig az, hogy az északi szélesség 30.- ik fokon van a Nagy Piramis. /Jó, tudom, hogy nem mondtam újat, csak a tényszerűség miatt./ Ráadásul az a keleti hosszúsági 30. - ik foknál van, tehát ahol az északi szélességi 30. -ik fok a a keleti 30. - ik hosszúsági fokot metszi.
"Én is úgy hallottam, hogy Stonehenge körül a komoly szintű ásatások nemrég kezdődtek el, és sok nem várt eredményt is hozhatnak."
Igen, nagyon úgy néz ki, lásd az alábbi cikkeket. /felfedezésekről./
"Lehetséges, hogy a világ hasonló megalitikus jellegű építményei egy nagyon régi közös eredetre vagy emlékezetre utalnak, és valamilyen rejtélyes tudományos célt szolgáltak?"
Lehetséges, nem tudom. Elöször ennek a megválaszolásához az épitmények egykori funkcióit kellene végre pontosan meghatározni. /Mielőtt félreértesz, szerintem sem zárható ki amit mondasz./