J. Kathryn Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1706

Ujjé! Közben megnéztem a kereső használatát és kikerestem a hozzászólásom ill. a válaszaidat! Azt hiszem nagyjából leírtam az előbb mindent, reggel majd ha nem esik az eső, lefotózom a szőlőket.

Egyébként hogy másik fölvetésedre válaszoljak: de, vannak gyümölcsfáim. A kert méretéhez viszonyítva sok, a legidősebbek két cseresznye (Katalin és Germersdorfi) és egy magyar kajszi - ezek két és fél éve vannak itt.  Másfél éve ültettem egy almát (ajándék volt, nem tudom milyen fajta), egy ringlót és egy bosh kobakja körtét, valamint egy meggyet. Múlt őszön ültettem két jonatán almát, egy vilmos és egy klapp kedveltje körtét valamint egy diót. Ezeken fölül van három tő egy éve lerakott kivim (egy fiú, két lány). Lelkesedésem határtalan amúgy és van még a gyümölcsösben pár dolog, mint 5 magastörzsű egres, 3 piros, 2 fehér és 2 fekete ribiszke, 5 tüskementes kúszószeder, 5 málna, 2 áfonya és egy húsos som. Próbálom nagyon ésszel és minél "biobb" módszerekkel karbantartani a seregletet, merthát a gyermekeim normálisabb etetése lenne a végcél. Egyelőre jelentősebb termésem múlt évben volt (két és fél éve lakunk a házban), egresből és eperből. Ez a két gyümölcs szinte feldolgozhatatlanul nagy mértékben termett. Az egyéb cserjéken még csak mutatóban volt némi kóstoló, a fák és a szőlő persze még várat magára.

Permetezni mint mondtam, nem kellett semmit eddig, minden ragyogóan fejlődött(megjegyzem, a rózsáimon megjelentek levéltetvek, majd rá pár napra tömegével katicák), mintha még lenne némi biológiai egyensúly itten - gondolom nem sokáig.

Azt mondod tehát, hogy nevikénnel nyomassam le a gyümölcsfákat is?

Előzmény: Ferig (1689)