Beugrott, hogy hol olvastam. :o)) (A törölt topikban)
Szóval tessék gondolkodni, hogy ki mit mire alapoz, mert ezeket én tényekként vagyok kénytelen kezelni. Ehhez még hozzáveszem, hogy a videón (hova töltsem?) egyértelműen látható, hogy a Madách térnél békésen sétálgatónak látszó emberek hogyan támadták oldalba az érkező lovasrendőröket. Vagyis a beírásokból tényként kezelem, hogy a Fidesz szervezők nem értesítették azokat, akikért ők is felelősséggel tartoztak, mert ők hívták egybe őket. És azt is, hogy emiatt sokan szembementek a rohammal. A videó alapján pedig azt, hogy voltak a közelben olyanok, akik fel voltak készülve arra, hogy jönnek a rendőrök. Ugyanakkor a HírTV-ből felvett video folytatásán (azt sajnos valószínűleg nem tettem el, de határozottan emlékszem) látható volt, hogy a lovasroham elkanyarodott balra a Dohány utca felé, vagyis elsősorban nem az Astoria felé nyomták a tömeget.
És akkor is felrótták a rendőrségnek, hogy nem védte meg őket. De hogy ezt hogyan lehetséges megoldani, ara még senki nem adott technikai leírást. Mert vagy mindenkit átengedek egy vonalon, vagy szűrni kell. Ha szűrök, az mi alapján történhet egy békés tömegtüntetésen? Mi biztosítja, hogy nem zárok ki olyat, aki odatartozó, és átengedek olyat, akit nem kellett volna? Első esetben a rendőrség a "diktatúra bérence", a másodikban meg "provokátor". Senkinek nincs ráírva a homlokára, hogy nem csinál-e balhét. És rég nem igaz, hogy egy fideszes tüntetésre csak a "baloldali" vagy "kormány által felbérelt" provokátorok jelenthetnek veszélyt. Aki nem hiszi, olvasson szélsőjobbos portálokat!