cincinatus23 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 152
sziasztok.

En epp most kuszkodom hasnyalmirigy gyulladassocskaval:-))
Vegig olvastam a topikot, es kisse osszezavarodtam.
Nekem nem voltak komolyabb gorcseim, csak enyhebb fajdalom a jobb bordaivem alatt.
Ennek ellenere 25 napot toltottem kulonbozo korhazakban, csovel az orromban, (volt egy kis szerencsetlenkedes a doktorurak reszerol, az amilazom soha nem volt tobb mint 350) tapszeren. Vegul aztan elengedtek, es most dietaznom kell, de a legutobbi konzultacio szerint a bovithetem az etrendem. kenyeret eszem, sovany sajtot, almalevet, fott zoltseget (repat, krumplit), paradicsom levest..most kezdhetem a fozelekeket, es kicsit tobb csirke es pulyka hust esetleg sovany disznot.

A jobb bordaivem alatt idonkent erzek egy kis fajdalmat - semmi komolyabb gorcs (hozzateszem ilyen nem is volt), de erre azt az informaciot kaptam, hogy ez meg 3-4 honapig eleofrdulhat, tekintve hogy a hasnyalmirigy mukodose eleinte meg kisse sztohasztikus.

Az UH vegig azt mutatta hogy a hasnyalmirigyem mersekelten megnagyobodott, es kisse inhomogen. De semmi ciszta, vagy szabadhasi folyadek. Voltan CT-n az sem mutatott szovodmenyt. A majam kisse megnagyobodott, enyhen zsiros.

Az oka persze nincs meg, alkaholt soha nem iszom, megcsak alkalamankent sem. Azt teny, hogy szep nagy darab voltam, mig le nem adtam a 25 nap alatt vagy 20 kilot:-)(egytelen pozitiv hozadaeka a dolognak:-))
Viszont a verzsir szintem nem magas.

Viszont azt irta az egyik sorstasam, hogy a jobb bordaiv alatti fajalom epe porblemkara utal. Vajon elkelpzelheto hogy nekem is epe eredetu a dolog? De ezt a CT kimutatta volna, vagy nem?
Milyen vizsgalattal mutathato ki 100%-os biztosnaggal az epeko?