Árpi Creative Commons License 2007.03.09 0 0 2858
Értem. A szvasztika is az indiai emberek akarata ellenére vált fasiszta jelképpé, tehát a horogkeresztet helytelen azonosítani a hitleristákkal. (Nem igaz, hogy "másik irányba forog": az indiaiak mindkettőt használták.)
Itt a fórumon én egy nickre írtam amúgy, hogy fasiszta megnyilvánulást tett, azt viszont meg is magyaráztam, miért, és eddig nem olvastam értelmes ellenérvet. Nem "folyton" írogattam fasisztákról, egész addig, amíg az utcán nem jelentek meg tömegesen azok, akik (nem az általuk hordott zászlók miatt) fasisztának tekinthetők szerintem. Arról már ne én tehessek, hogy ezek ennyire felbátorodtak, meg arról sem, ha ők egy régi jelkép jelentését eltorzítják.

Ellenben nekem itt valaki rendszeresen azt dörgölte az orrom alá, hogy másokat (többes számban!) lefasisztáztam. Mikor megkértem, bizonyítsa, nem tudott idézni mást, mint amit én is említek. Vagyis nem volt igaz. Most is igyekszel összemosni a dolgokat, hogy rám tudd fogni, én itt a vitapartnereimet fasisztázom le. Amúgy meg szerintem az a zászló történelmi jelkép, nem "a nemzeti jelkép". Nekem "a nemzeti jelkép" (ha zászlóról van szó) a piros-fehér-zöld trikolor. Tehát jó lenne, ha itt is pontosabban fogalmaznál, mielőtt odáig jutnál, hogy én a nemzeti zászlót lobogtató fiatalokat fasisztázom le.
Előzmény: deres szádorgó (2857)