Az ócska klisé épp az, amikor azt írod, hogy mi itt a "jobboldali" embereket akarjuk kiszorítani. Ugyanis piszkosul nincs szó erről. Én legfeljebb azokat próbálom, akik rendszeresen tisztességtelenül viselkednek másokkal. Más jobboldaliakkal meg akár baráti (vagy ahhoz közeli, de legalábbis barátságos) viszonyban vagyok itt is, máshol is. Mert a tisztességes ember jobboldaliként is tisztességes, a tisztességtelen meg tökmindegy, mint állít magáról. Vagy úgy gondolod, hogy a megbecsülésem vagy tiszteletem annyira fertőző, hogy akire irányul, az azonnal nem számít jobboldalinak?
Bárki munkahelye meg csak annyiban érdekel, hogy rühellem, ha a pénzemből olyan alakokat fizetnek, akik nem csak hogy nem érdemlik meg, de még ellenem is fordítják az így szerzett pénzt és az abból származó lehetőségeiket.
Vagyis mindenki véleménye érdekel, egész addig, amíg tisztességesen viselkedik, amíg nem arra használja a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét, hogy olyanok ellen hangolja a közt, akik nem érdemlik, és nem áll módjukban védekezni sem. Ilyen megnyilvánulások pl. a rasszita kijelentések, de az is ilyen volt, amikor valaki a Taigetoszt reklámozta. Ilyen "emberek" valóban nem várhatnak tőlem semmi jót. Sem megértést, sem kíméletet.