Igen, lefogom vizsgáztatni. Ha a Dunán akarom használni akkor úgyis a nagyobb motort kell felraknom (60 LE Yamaha) ahhoz meg kell is a hajólevél
Az ezzel foglalkozó hivatal ügyintézője olyan korrekt, és udvarias volt mikor érdeklődtem, hogy máig is attól félek hogy ez valami csapda.
Fa felépítmény:
Kb 25%-al nehezebb lesz, meg kevésbé terhelhető. Ez még nem is lenne baj, csak az évenkénti karbantartás. Igaz ha lakk helyett gyantát használsz, egy adalék anyaggal, akkor kb csak 3 évente kell ezzel foglalkozni. Nekem egyébként a szép fa felépítmény jobban tetszik, de nagyon preciz munkát igényel. Szóval kell a gyakorlat hozzá.
Elektromos motor.
Nekem egy rhino 54 tipusú motorom van, de azt hiszem jó lenne még egy. Ha van valakinek egy használtja és eladná, engem érdekelne. A két motor egyidejű vezérlésén még gondolkozni kell.
És egy általános tanács:
Olyan ne kezdjen hajóépítésbe, aki ezt nem szereti csinálni. Csak azért mert olcsóbbnak gondolja, nem éri meg! Egyébként is kicsi az esélye, hogy olcsóbban meg tudja megcsínálni, mintha venne egy jó állapotú használtat. Én azért építek, mert szeretem csínálni, meg mert olyat sehol Európában nem találtam, amilyet elképzeltem magamnak. Csak 30 láb környékén, és annak ára számomra már a "nem éri meg" kategória.
Rajz
Tervrajz nincs. Csak egy a főbb méreteket tartalmazó skicc. De majd felteszem