Üdv Mindenkinek!
Nem rég regisztráltam itt is és a weboldalon is, de még nem volt időm beköszönni.
Én is nemrégiben fedeztem fel a kisautókat, és számomra is egyből szimpatikussá váltak.
Nekem az Aixam típus tetszett meg, szerintem semmi baj a formájával, és ahogy olvastam ez az egyik legmegbízhatóbb modell is. A fórumot végigolvastam (pár napi hidegélelemre azért szükség volt hozzá:) nagyon tanulságos volt. Örülök, hogy nem csábultam el egy olcsó darabra, inkább várok, míg lesz elég pénzem normális állapotút venni, és azt normálisan rendbe is tenni.
Jelenleg budapesten tanulok (egyébként keszthelyi vagyok) és itt is használnám a kiskocsit a fővárosban "jobb mint buszozni" jelszóval. Megjegyzem többen is negatív kritikával illették a "brumikat", egy szgk-val való összehasonlítás után... Természetesen velük nem értek egyet, nem hiszem, hogy a két kategória összehasonlítható.
Még a fórum megtalálása előtt felkerestem egy használtauto.hu-n hirdető emberkét, akkor tudtam élőben szemügyre venni a gépeket. Valamelyik retz bútóráruház parkolójában volt megtekinthető egy aixam és egy microcar, ezeket láttam, hallottam, igaz nem vezettem. Az eladó személyesen nem volt ott, de egy másik ember (gondolom a kollégája) szívesen megmutatta a kocsikat. Persze akkor még nem igazán tudtam mire figyeljek, az aixamon külső sérülést nem láttam, a kubota motor elég hangos alapjáratúnak tűnt de pöccre indult. A csávó elmondása szerint kb. 50km/h a vége. (fél millióért adták)
A microcaron kis sérülés elöl, a motorja ennek is indult azonnal, szebb hang stb., mint laikus ő ezt tartotta jobbnak, 70km/h körülire mondta a végsebességét. (ár 560e)
Így utólag visszagondolva korrektnek tűnt minden, 3,5L-re volt mondva a fogyasztás, plusz azt mondta minden papírt adnak ami kellhet.
Úgy vettem ki, hogy ők is folyamatosan hoznak valahonnan ilyen járgányokat, de nem tudom vajon honnan....
Én valószínűleg a nyár közepe-végéig tudok összegyűjtögetni megfelelő mennyiségű pénzmagot, utána kezdek érdembem keresgélni. Addig is szívesen részt veszek közösségi munkákban, igaz a tanulás mellett nincs sok időm. Mivel egy kisebb társasággal néha kisfilmek készítésével is elütöm az időt, ha van rá igény szívesen csinálok valamiféle riportot és "autó tesztet" egy vállalkozó kedvű brumitulajdonossal, ami aztán kikerülhetne a honlapra is. Egyelőre ez az ötletem született, várom a véleményeket :)
Azt hiszem kezdésnek ennyi sok is, majd még írom ami eszembe jut!
üdv!
mrpragay