Zsur írta: "Engem is erdekel, mit lehet tenni az allatvedelem teren. Nem csak beszelgetni rola - tenni is - penzzel segiteni, es csokkenteni a menhelyen elok szamat - orokbefogadassal."
Lenne egy kósza gondolatom, de minimum 20 ember kell hozzá.
Mi csinklubként a TITben kezdtünk, lassan egyesületté válunk, (ha jól tudom) 2 év nonprofit működés után adományokat is gyűjthetünk.
Létrehozhatnánk egy klubot a TIT keretein belül, ami első menetben ismeretterjesztéssel foglalkozna (ivartalanítással kapcsolatos tévhitek eloszlatása, a "szukának egyszer elleni kell" tévhitek eloszlatása, csippelésre buzdítás, satöbbi) - a TITnek minden évben van 2 nagy kiállítása (ha van), és sztem ahova mi a Csinklubbal megyünk, oda mehetnénk ezzel a kutyás klubbal is.
Persze az emberek figyelmének felkeltésére kell valami "szőrös" is, tehát minden kiállításra vihetnénk magunkkal 1-2 menhelyes kutyát is, akár úgy h örökbe is lehessen fogadni. Ehhez kell egy menhely (vagy több) - én a Rexesekkel valamennyire kapcsolatban vagyok, lehet h segítenének.
Ha a dolog működik, van elég tag, ez a dolog is "kinőheti" magát, ahogy a csines téma, egyesületté válhat, adományokat gyűjthet, és pl finanszírozhatja menhelyes kutyák csippelését, ivartalanítását.
Ahhoz, h a TIT keretein belül elindulhassunk, kell egy 3 fős vezetőség (elnök, gazdaságis, rendezvényes), és kell min 20 tag. A tagdíj évi 2000 ft, ennek 1/3-a a TITé, a másik 2/3-ot ki tudjuk kérni (számlák ellenében) Így mindenki, aki a szívén viseli a kóborkutyák sorsát, évi 2000 ft ellenében úgy érezheti, tett értük valamit - és nem a természetvédelemtől kell elvonnia adója 1 %-át :-P
De ehhez kell egy 5-10 fős keménymag. Rengeteg meló, szórólapgyártás (pl melóhelyen aki tud ingyér nyomtatni) tagjelöltek felkutatása, stb.
És ha már, akkor lehetne csinálni ennek az egésznek egy klubfórumot ;) ez a legkönnyebb lépés, akár lehetne az első is...
Kérdés, ki az aki benne lenne, akinek van erre ideje-energiája?