vimester Creative Commons License 2007.03.05 0 0 406
Kedves takarito,

Pontosan értelek, viszont úgy vettem észre hogy pont Te vagy az aki nem akarja felfogni

hogy mire akartam célozni az „alternatív megoldás” lehetőségének felvetésével. Mint már

azt Maaancusnak is jeleztem, magam sem osztom fehérre és feketére a világot, az én

életemet is állandó kompromisszumokon keresztül vezetem. Pusztán arra akartam felhívni

a figyelmet hogy néha sokkal egyszerűbb a jó megoldást választani mint a rossz választásom megindoklására filozófiai keretrendszert kreálni. Az adott példában is az üveggyűjtés jelenti a helyes megoldást mert bár nem vagyok naprakész a visszaváltási tarifákban, :) de szerintem már 1sörösüveg betéti díja= kb. 1zsemle ára is megment az azonnali éhhaláltól legalább addig míg a következő üveget meg nem találom, ugyanakkor a megoldás azonnal fizet.Márpedig az éhhalál küszöbére nem egyik pillanatról a másikra jutnak az emberek, tehát a helyzet elfajulásához az egyén felelőtlen gondatlan magatartása is erősen hozzájárult. Ez persze nem jeleni azt hogy ne tudnék elképzelni olyan élethelyzetet ahol a megalkuvás saját elveinkkel létjogosultságot nyerhet. Az viszont

komoly veszélyt jelenthet számunkra ha a kis jóakarattal is jól megoldható konfliktus

helyzetekben is reflexszerűen nyúlunk az áligazolt helytelen megoldásokhoz.

Előzmény: takarito (399)