Cirfandlia Creative Commons License 2007.03.05 0 0 1676

Múltkor kérdeztem, de nem emlékszem hogy válaszoltál volna; mivel derítettél; érzésre vagy volt konkrét próbaderítés? Nem volt túl hideg a pince? (8 C alatt nem működik)

Most hétvégén és is "ügyködtem" befejeztem a Cirfandlin egy kettős sós savtompítást; ugyanis hihetetlen módon a 21 mustfok mellett 9,3as savai voltak, ezt levittem kicsit. A kutatóban mondták hogy a 2006os év borainak savai az évtized 2. legmagasabbjai a 2005ös után...

Derítettem én is, és nekem sem lett tökéletes: a Chardonnayt gélbentonnal; korábban a Cirfim sem lett tükrös - azt Na bentonittal. Az igazi okát még keresem, végeztem fehérjetöréspróbát (legalábbis próbáltam - melegítésre nem csapódott ki semmi) mégsem tisztult le tökéletesen; kell vszinű egy utóderítés majd; most üllepítek.

Előzmény: RAMBO (1668)