Kilátó!
Ha viszont lent nincs semmi számonkérve, akkor az nem is fog eredményeket hozni. Főleg ha olyanok nincsenek szoros elszámoltatás alatt az eredményekről, akik ezért még fizetést is kapnak. Már másnak itt leírtam. Nekem is vannak persze problémáim a sikertelenül vállalati vezetésnek elnevezett koncepcióval. Amit leír benne az nem az, mint amire ebből asszociálni lehet. Nagyon sok jó elemet találtam ebben a programban. Tetszik például, hogy helyi szinten elkezdte végre, hogy az aktuál politikával szemben közösségi politizálást folytasson a párt. Legyenek ujra mindenhol liberális klubbok, az emberek számára napi programot adjon az SZDSZ. Legyünk jelen. És ez nagyon fontos. Mert ha nem vagy ott az emberek között, csakl megérkezel a kampányban kérni, akkor idegenként tekintenek rád, ami láthatjuk mit hoz. Ezzel szakítani kell.
Vannak valóban a programnak olyan részei, amit magam sem tartok igazán jónak. De a program 90%-a viszont nekem tetszik. Olvastam Fodor vázlatát is ezekről. Azokban is tudtam találni érdekes és értékes dolgokat. Valahogy úgy gondolom, hogy a legjobb uton akkor tudnánk járni, ha ezt a két programot sikeresen össze tudnánk fésülni. Nem szabad egyiket sem eldobni a választások után, függetlenül attól, hogy ki kapja meg a megbízást a munkára.
Olvastam az alapszabály módosításának elképzeléseit. / Sőt nagypofával még azt is mondhatom, hogy volt amit én javasoltam bele. :-) / Ezek egyike sem a centralizációt szolgálja. Az SZDSZ elnökének kezét az alapszabály pontosan és szükségnek megfelelően köti meg. Szerintem.
A centralizáció önmagában viszont nem az ördögtől való dolog. Kell centralizálni, főleg a szervezés érdekében. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy az SZDSZ vezetői jogot kaphatnak testületi döntések anulálására, vagy bele szólhatnak helyi szervezwetek, helyi szintű szervezeti ügyeibe. De ezt nem is akarja senki. Orbánék esete nagyon más és azt hiszem semmi köze a mostani helyzethez.
Az ÜT-nek például centralizáltan nagyobb befolyást adnék. De ez egy másik téma.