cavecat Creative Commons License 2007.03.04 0 0 1279

a nyusziról lehet h soha nem fog egyértelműen kiderülni, ha pl az agya egy része károsodott. Embergyereknél ez legkésőbb 6évesen kiderül (van nem is egy ismerős, akinek nyakára tekeredett a köldökzsinór pl) de a nyulaknál ilyenek nincsenek.

az "istent játszás" pont ellenkező értelemben merült fel: hogyan lehetek biztos benne, h a mama a kezdősége és a gondatlansága miatt hagyta meghalni a babákat, és nem azért mert életképtelenek voltak? gyakorlott vagyok már, de mindent én se tudok: egy egészségesnek tűnő alomnyi baba is lehet beteg. hogy jövök én ahhoz, hogy amit a "természet" (jelen esetben egy házikedvencként tartott elsőgyerekes mamanyuszi) halálraítélt, én mégis életben tartom mesterségesen?

amúgy az állattenyésztés/növénytermesztés szintén valamilyen formában génmanipuláció, csak kicsit hosszadalmasabb, mint a "köznyelv" szerinti génmanipuláció. Amikor létrehoznak egy GMO-t, az létrehozható lenne "hagyományos" úton is, csak pár nagyságrenddel több idő és energia befektetésével.

jut eszembe, tudod, mitől lász rákos egy sejt? effektíve mi történik ott a DNS körül, amitől aztán burjánzani kezd a rákos sejt?

Előzmény: Törölt nick (1278)