"ha egyszer ott van, és pusztít. Kárt tesz. El kell távolítani. Ez csak egy módon megy: ha kilövik."
"Egyetlen vadgazdálkodótól sem kívánhatod, hogy ölbe tett kézzel nézze vadállománya pusztulását"
lehet, hogy ez nem a legjobb érv, de eszembe jutott arról, amit írtál.. ugye vannak ragadozók és vannak prédák; az egyik elejti a másikat. az állatoknak táplálkozniuk kell, túlélnük minden nap; ez a természet rendje. az már egy más kérdés, hogy ezzel az embernek okoznak kárt (a kutyák esetében). s mi jogon pusztít el az ember egyes élőlényeket? csak mert a kárára van, és megteheti? megteheti.. megteszi. más állatok is okoznak károkat az embernek, azokat is irtják. nem tudom, miért pécézted ki ennyire a kutyák kilövetését. nem vagyok szakértő a témában, csak saját kis elképzeléseimet írkálom.
(a másik ami eszembe jutott, még egy korábbi hozzászólásod, miszerint kutyából és emberből is túl sok van. na, szerintem nem a beteg gyerekekt kéne halni hagyni, hanem az idióta embereket kilövetni. több kárt okoznak, mint a kóbor kutyák, ezt mégsem támogatja senki. nem hinném, hogy az ember vmi felsőbbrendő faj lenne.. megteheti, hogy irt bizonyos állatokat, pedig az emberi faj a legkárosabb a világon. tudom tudom, ezt a menyilvánulásomat nem kell komolyan venni, csak ábrándoztam. :)