ezmiez:
Szerintem aki 3 liternél kevesebbet ír, az nem mond igazat. Tapasztalataim szerint, nyáron új szíjjal az Aixam kb. 3,2 litert fogyaszt, télen meg 3,8 litert. A Yanmar motoros JDM sem evett kevesebbet, a Lombardinik meg inkább többet. Ezek mért adatok, de kopott szíj esetén még kb. 0,5 litert nyugodtan hozzá lehet adni. Nálunk évente kb. 20e km-t fut egy pizzás autó, és a fiam is havonta legalább 1000 km-t megy.
A km óra spirál gyakran eltörik, ezért nem mindig reális az óra állása. Decemberben vettem egy 1999-es JDM-et 13e km-rel, gondoltam biztos nem annyi van benne, de mivel a motor hibátlan volt megvettem. Amikor elkezdtem felújítani a járgányt, kiderült, hogy tényleg reális a km futás, a féktárcsák egyáltalán nem voltak megkopva, és a variátortárcsa sem volt kivállasodva. Ennek ellenére beesett a fék, akadt a kormány, a váltó belevert a kormányműbe, a teleszkópok nem csillapítottak, a váltóbowden be volt rohadva, alig lehetett vele váltani, stb.
Szóval egy mopedautóval mehetnek 2e és 20e km-t is évente, de a kocsi műszaki (esztétikai) állapota a lényeg.. A Lombardini motort 50e km után szinte biztos meg kell gyűrűzni, de a japánokhoz 100e-ig valószínűleg nem kell nyúlni.