zsebi41
2007.03.03
|
|
0 0
1046
|
Mindig csak bent vetem el mert korán kell vetni amikor még kintre nem lehet. Amikor már van lomblevele egyesével megy a tejfölös pohárba. Mikor kiültetem és elkezd nőni folyamatosan töltöm fel úgy ahogy a krumplit szokták. Akkor szép halvány marad a szára.De soha nem olyan vastag mint a bolti pedig ültettem olyan magot amit Francia országból hoztam de u.o. lett mint amit itthon veszek. De nekem nagyon megfelel karikákra vágva fagyasztom és egész télen van levesekbe, kinai kajákba és salátának
Az uborka 6-8 nap altt kikel így még nem kell vetni. Május 15 előtt nem érdemes kiültetni ha megfázik nagyon nyavalyás lesz. Csak 2-4 tő saláta uborka palántát készítek bent a többit helybe vetem. A benti ültetés nálam kb. ápril. 1-én lesz ebből május 15-re lesz kiültethető palánta, így készítek 2 db. cukkinit és 2 db. tököt szabadba május első hétvégén vetek először és utána 2 hét mulva a következő adagot így nekem egész nyáron van ubim. Az enyém felfelé van futtatva és a tövek között zeller van ami semmire nem megy az ubik között csak védő növény előtte meg bazsalikom az nagyon szép mert nincs takarásban igaz kicsit túl sok de megy a komposztba a felesleg.
Mi a tulinpaprikát karácsonyig ettük a felesleget savanyítottam. Mindig ültetek 3 nagy csrépbe 1-1 tövet mert ha jön a korai fagy akkor azt behozom és bent beérik. |
Előzmény: kiseg (1042)
|
|