zsebi41 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 1039

Szia köszönöm a dicséretet!

A régi kertemben valóban sok munka volt a mostani nem munkaigényes. Van fúrt kutunk a locsolás csepegtetővel történik a málna és a leylandiak alatt, más helyeken slaggal, még a legnagyobb melegben is csak az uborka és a bab kap mindennap vizet.

A fű a férjem dolga én kapálok, de ez olyan kicsi kert, hogy heti 2 délelőtt megvan.

Persze ennél több időt töltök a növényeim között mert a virágaim babusgatom. De az passzió.

A palántázáshoz én "agró" palánta földet vettem /évek óta ezt használok/ idén a Baumaxban fél áron adták mert a zacskók sérültek voltak vittem hozzá másikat és beletettük abba. ezek 5kg-os zsákban vannak most 166 ft volt gyönyörűek a palántáim itt benn a lakásban.

Addig míg ki nem kel egyátalán nem locsolom, utána is csak nagyon óvatosan.

Alapszabály, hogy ha egy növény kiszárad az sokszor még megmenthető ha elkezd rothadni azzal már nem lehet mit csinálni, ez áll a szoba növényekre, és a palántákra még fokozottabban.

De ne szomorodj el, még lesz időben palántád.

Nekem 10 féle paradicsomom van de alapvetően két féle az egyik csoport a tojás alakú aszalni való, és salátának való.

A másik a nagy gömbölyű befőző, és még van ribizli paradicsom olyan mint a koktél és van körte alakú sárga, de ezekből nem sok ezeket inkább díszítésre használom meg a kis kerek szeműt fagyasztom le.

Nem szentségtörés ide feltenni az egyik szobanövény szépségem?  hátha elnézitek nekem most még olyan kevés a virág hátha szivesen megnézitek ha valaki rossznéven veszi többet nem csinálok ilyent.

Előzmény: földtúró (1038)