Roppant tanulságos a két cikk egymáshoz való értelmi és érzelmi viszonya.
Efraim Zuroff nem lehet egy buta gyerek, ez világos, de egy Karsaival szemben csakis elhivatottsági indulattal impregnált érzelmi motívumokkal, és hecckampányos manírokkal tud operálni. A történelem tényeit ismeri, de az idõben lasztikusan müködõ jogot alig.
Tehát jogilag a mai magyar állapot és gyakorlat terén E.Z. tájékozatlannak tünik, így hát ez helyett ráül arra a mesterséges hullámra, amin manapság a tüzzel-vassal-propagandával napirenden tartott holokauszt hírértéki aktualitásában még van egy kis felhajtó erõ.
A Karsai-cikket elolvastam, tettem ezt többször is, szerintem az minden indulattól mentes, tényközlõ. A fölösleges, és enkinek nem használó indulatkeltõ akciókról okosan lebeszélö, és higgadt. Tehát meg merem kockáztatni, hogy a jelen állapotokban történelmileg indokolt és korszerü.
"Beer Ivánék várják a feljelentéseket" -idézet Karsai cikébõl-.
Nem kommentálja az információt, csak közöl. Az ítéletet az olvasóra bízza. Arravaz olvasóra aki ismeri a nem olyan régi történelem piszkos rétegeit is.
Ez az idézett mondat mindenesetre sugallja az egyszerü lakosságnak, akiknek egy része ma sajnos kifejezetten egy uj-szegénységben él, hogy Efraim Zuroffék hadrendjében fontos és bevethetõ fegyver a pénzen megvett árulás.
Az a módszer, ami az emberi aljasságra épít, azt akarja elõhívni. Hogy egykori nyilas vagy az azt követõ ÁVÓ-s házmesteri allüröket ujra tanulva csak szimatoljanak a másik után, szaglásszanak, jelentgessenek.
Aljasságra, besugásra biztatják az embereket,---pénzért.
Mert 10.000 €uró az hatalmas pénz.
Már ha egyáltalán egy percre is komolyan gondolták annak az összegnek a kifizetését egy feltételezett sikeres akció után.
"Beer Iván július 16.-án este egy tévémüsorban azt találta mondani, hogy akciójuk azért fontos, mert a holokausztról mindenképpen beszélni kell. Amikor egy rádióvitában fölvetettem, hogy ma Magyarországon az antiszemitizmus erõsödéséhez vezethet egy ilyen "védíjas nácivadász kampány" Beer Iván azt válaszolta, hogy õt ez nem érdekli".
Hát drága feleim, ímé a Szép Új Világ.
Amit annakidején a kommunista világmegváltók ígértek apáinknak, és hogy mi lett ebbõl, azt mindenki válaszolja meg maga önmagának.
Egyébként ez az úr itt az említett Beer Iván, nála lehet jelentgetni, õ továbbít minden infót a Wiesenthal Központnak.
A képei a magyar neten hozzáférhetõk, nagyon sok fórumon szerepel, mert elõadásokat tart itt-ott az országban, gondolom nem kétséges senki elõtt hogy milyen témekörben. Lehet jelentgetni. Ízlés kérdése, meg neveltetésé.